دلایل التهاب و خارش گوش سگ (لیست بهترین داروها)

خارش گوش سگ
آنچه در این مقاله میخوانید

بسیاری از سگ‌ها بارها در طول روز به طور طبیعی به خاراندن گوش‌های خود مشغول می‌شوند و این عمل در بحث رفتار شناسی سگ کاملا عادی است. اما اگر خارش گوش سگ به نوعی عادت برای سگ شما تبدیل گشته و با علائمی همچون سر تکان دادن، خاراندن گوش یا زوزه کشیدن همراه می‌شود، باید توسط دامپزشک بررسی شود.

در ادامه این مطلب با علل خارش گوش سگ و داروهای پیشنهادی جهت درمان آن آشنا می‌شویم.

التهاب و خارش گوش سگ چه دلایلی دارد؟

خارش گوش مشکلی است که به دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند. مواردی همچون انگل‌های پوستی و آلرژی دو دلیل رایج در بروز این مشکل به شمار می‌رود. برای مثال خیلی از سگ‌ها به علت التهاب آلرژیک به خارش گوش دچار می‌شوند و در این بین با خاراندن گوش به وسیله ناخن‌های پنجه پا، گوش خود را خراش می‌دهند و به عنوان یک مشکل ثانویه، به عفونت گوش نیز دچار می‌شوند.

با وجود اینکه شما می‌توانید با استفاده از داروهای مخصوص، موقتاً مشکل آلرژی حیوان را برطرف سازید، اما به طور همزمان می‌بایست به تشخیص علت خارش گوش سگ بپردازید تا از انجام اقدامات مناسب در این راستا اطمینان حاصل کنید. دقت داشته باشید که عفونت‌های قارچی و باکتریایی ثانویه گوش نیز از دیگر علل شایع خارش گوش سگ به شمار می‌روند و نیاز به دارو دارند.

اگر خارش گوش سگ به علل حساسیت فصلی ناشی از گرده‌های گیاهی بروز پیدا کرده است، شما می‌توانید این مشکل را با استفاده از کورتیکواستروئید در یک دوره کوتاه کنترل کنید.

با استفاده از آزمایش پوست یا خون به تشخیص آلرژی‌های تمام سال بپردازید و سپس به سمت درمان ایمونوتراپی حرکت کنید. سگ‌هایی که به آلرژی‌های جدی مبتلا می‌شوند اغلب باید توسط متخصص پوست دامپزشکی معاینه شوند و تحت درمان قرار بگیرند.

التهاب و خارش گوش سگ

علائم عفونت گوش سگ

عفونت گوش یکی از بیماری‌های رایج در حیوانات است، خصوصاً آنهایی که مثل کوکر اسپانیل دارای گوش‌های فلاپی هستند. عفونت گوش باعث خارش گوش سگ می‌شود و در سه نوع مختلف عفونت گوش داخلی، میانی و خارجی بروز پیدا می‌کند. از جمله علائم رایج عفونت گوش در سگ‌ها عبارت هستند از:

  • خاراندن در گوش آسیب دیده
  • قرمزی و تورم مجرای گوش
  • پوسته یا دلمه در گوش
  • تکان دادن سر
  • ترشحات تیره
  • خارش
  • درد
  • بو

اگر متوجه چنین علائمی در سگ خود شدید، حتماً به یک دامپزشک مراجعه کنید تا هر چه زودتر روند درمان خارش گوش سگ را شروع کند. دقت کنید که درمان نکردن عفونت گوش سگ باعث تشدید آن خواهد شد، بنابراین در اینباره توجه کافی نشان دهید.

چگونه خارش گوش های سگ را درمان کنیم؟

درمان بیماری گوش در سگ‌ها به معنای کنترل عفونت موجود بر اساس علت اصلی آن می‌باشد. روند درمان بیماری گوش در سگ‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

  1.  تمیز کردن گوش
  2. استفاده از داروهای گوش
  3. تجویز قرص (در صورت لزوم)
  4. علت زمینه‌ای

التهاب گوش سگ

استفاده از دارو های گوش

پس از تمیز کردن گوش می‌توان از داروهای مخصوصی مثل قطره یا لوسیون استفاده نمود. این داروها در گوش قرار می‌گیرند تا ارگانیسم‌ها را از بین ببرند و در نتیجه التهاب را کاهش دهند.

مدیریت تبلت ها

در برخی موارد به ویژه با التهاب عمیق، ممکن است نیاز باشد به سگ خود قرص بدهید. تشخیص داروهای مناسب جهت رفع مشکل خارش گوش سگ ابتدا باید با توجه به نوع و شدت بیماری تعیین گردد. در ادامه این مطلب به بررسی برخی از رایج‌ترین کلاس‌های دارویی موجود در اینباره می‌پردازیم.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت گوش سگ

آنتی بیوتیک ها اغلب به شکل قطره گوش تجویز می‌شوند و جهت مقابله با باکتری‌ها کاربرد دارند. برای مثال استفاده از قطره سیپلکس برای گوش سگ، یک روش درمانی است که جهت درمان عفونت‌های باکتریایی گوش و چشم کاربرد دارد.

قطره سیپلکس محصولی است که از کلاس دارویی آنتی بیوتیک‌های فلوروکینولون تشکیل می‌شود. جهت دریافت مشاوره و شناخت بهترین قطره برای عفونت گوش سگ با مرکز تربیت و نگهداری سگ آکیتا تماس حاصل کنید.

پماد برای زخم گوش سگ

استفاده از پمادهای مخصوص یک روش دیگر جهت درمان زخم گوش سگ به شمار می‌رود. پمادهای ترمیم کننده زخم داروهای موضعی موثری جهت درمان انواع زخم‌ها در حیوانات می‌باشد. این پمادها ضد باکتری و ضد قارچ هستند و به تسریع روند بهبودی کمک شایانی می‌کنند.

سخن پایانی

مرکز تربیت و نگهداری سگ آکیتا، زیر نظر متخصصان خبره و دامپزشکان مجرب، خدمات نگهداری و آموزش به سگ‌های خانگی را به روشی صحیح به مشتریان گرامی عرضه می‌کند. برای مراقبت اصولی از سگ‌ها، مجموعه آکیتا در خدمت شما است.

اشتراک گذاری:
Telegram
WhatsApp

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *